Együttműködésben az ETE-vel

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy a jövőben szakmai kompetenciáikat a lehető leghatékonyabban egyesítik és a stratégiai jogalkotási feladatok segítése során a szakmai szinergiákat erősítik

Megalakult a Magyar Geotermia Klaszter

Megalakult a Magyar Geotermia Klaszter amelynek célja, hogy az energiaszuverenitás érdekében Magyarország minden lehetséges eszközzel fokozni tudja a Kárpát-medence kivételes geotermikus potenciáljának kiaknázását, és támogassa hazánk energetikai szuverenitását. A Klaszter alapítói – közöttük a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége – együttműködési megállapodásban rögzítették közösen vállalt feladataikat.

Elérhető az Országos Geotermikus Rendszer (OGRe), amelyben a távhőrendszereket is megtaláljuk

Az OGRe egységes szerkezetben, egy könnyen kezelhető és mindenki számára elérhető internetes felületen keresztül szolgáltat áttekintő léptékű, hiteles és naprakész földtani, vízföldtani, geofizikai információkat, adatokat az ország geotermikus energiavagyonával kapcsolatban magyar és angol nyelven.

Lezárult az Online Akadémia V. szemináriuma, az előadások youtube csatornánkon visszanézhetőek

Az V. szeminárium zárásaként március 8-ra egy különleges nőnapi alkalommal készültünk. Az V. szeminárium előadásai youtube csatornánkon visszanézhetőek és elérhető az Online Akadémiához kapcsolódó kérdőívünk.

Búcsúzunk Kekk Istvántól a Győr-Szol Zrt. volt műszaki igazgatóhelyettesétől

Fájdalommal tudatjuk, hogy Kekk István, a Győr-Szol Zrt. volt műszaki izgagatóhelyettese életének 66. évében elhunyt. Emlékét a távhő szakma tisztelettel megőrzi.

Búcsúzunk Horváth Mihálytól, a Főtáv volt főmérnökétől

Fájdalommal tudatjuk, hogy Horváth Mihály, a FŐTÁV volt főmérnöke, műszaki vezérigazgató-helyettese, életének 75. évében elhunyt. Emlékét, és szakmai életművét – kiemelkedő munkássága és emberi nagysága előtt fejet hajtva – a távhőszakma tisztelettel megőrzi.

Fogyasztóvédelmi ismeretek képzés

Szövetségünk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezi FOGYASZTÓVÉDELMI ISMERETEK címmel szakmai képzését. Az idei évben a képzést Microsoft Teams felületen, online oktatás formájában 2023. február 20-án, hétfőn, 9:30 órai kezdettel tartjuk.

I. MaTáSzSz Szakmai Fórum

Az idei évben Szövetségünk megrendezi az I. MaTáSzSz Szakmai Fórumot, amelynek középpontjában a várhatóan idén elinduló, a távhőszolgáltatók kötelezettségében megvalósítandó fűtéskorszerűsítési és egyedi szabályozhatósági programmal kapcsolatos elméleti és gyakorlati tapasztalatok átadása áll.

Fit for 55 és az energiaszegénység

A Magyar Energiahatékonysági Intézet legújabb tanulmányának célja, feltárni, hogy a Fit for 55 javaslatcsomag épületenergetikával kapcsolatos elemei milyen hatással lehetnek a hazai energiaszegénységre, illetve milyen külföldi jógyakorlatok léteznek az érintett háztartások megsegítésére.

“Innovation Fund: Financing Innovative Clean Tech” online konferencia 2023. január 19-én

A konferencián az Európai Bizottság képviselői, iparági vezetők, befektetők, illetve a második nagyléptékű felhívás nyertes projektjeinek képviselői vitatják meg a tiszta technológiák finanszírozási kérdéseit. A konferencián elhangzottak hasznos információkkal szolgálhatnak az Innovációs Alap pályázati kiírásaiban való sikeres pályázás érdekében.