A MaTáSzSz is csatlakozott a Euroheat & Power kezdeményezéséhez miszerint felül kell vizsgálni az "elsődleges fás biomassza" meghatározását

A MaTáSzSz is csatlakozott a Euroheat & Power kezdeményezéséhez, melyben felszólítja az Európai Bizottságot, az Európai Parlamentet és az EU Tanácsát, hogy vizsgálja felül az "elsődleges fás biomassza" meghatározását.

Horizont Európa program 5. klaszter (klíma, energia és mobilitás) információs nap és brokerage event (2022. december 15-16.)

Az információs napon az Európai Bizottság bemutatja a 2023-24-es munkaprogramjában szereplő klíma, energia és mobilitás témájú 2023-as felhívásait. A leendő pályázók tájékoztatást kapnak az új munkaprogramban szereplő támogatási lehetőségekről. A munkaprogram a zöld és digitális átállásra összpontosít, hogy 2050-re Európa elérje a klímasemlegességet.

Együttműködésben a Debreceni Egyetem Műszaki Karával a jövő szakembereinek képzése érdekében

A 2022. évi Épületgépészeti Szakmai Napon ünnepélyesen aláírtuk a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködési megállapodásunkat. Az együttműködés célja a jövőért felelősen gondolkodó felnövekvő műszaki értelmiség elméleti, szakmai és gyakorlati képzésének előmozdítása, továbbá a távhőszolgáltatás és távhőtermelés műszaki-szakmai utánpótlásának biztosítása.

Rangos elismerésben részesült Orbán Tibor, a Budapesti Közművek távhőszolgáltatási és energetikai vezérigazgató-helyettese

Budapest Főváros Közgyűlése BUDAPESTÉRT DÍJAT adományozott Orbán Tibor, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. távhőszolgáltatási és energetikai vezérigazgató-helyettese részére a budapesti távhőellátás fejlesztése, az energiahatékonyság fokozása és a megújuló energiaforrások rendszerintegrációja érdekében kifejtett, kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Hogyan spóroljunk a hőenergiával?

Tudta, hogy az otthonainkban elhasznált energia 79 %-át a fűtésre és a melegvízre fordítjuk? A tudatos energiafelhasználással sokat takarékoskodhatunk! Olvassa el energiatakarékossági tippjeinket!

Januártól minden távhőszolgáltató csatlakozik az e-bejelentő szolgáltatáshoz

Az e-bejelentőn januártól az ország minden áram-, gáz-, víz- és távhőszolgáltatója felé egy helyen, online kérvényezhetjük a közműátírást, vagy bejelenthetjük személyes adataink megváltozását.

Búcsúzunk László Istvántól

István a Termokomp Kft. alapítójaként több évtizeden keresztül végzett kimagasló műszaki színvonalú tervezési tevékenységet erőművi és távhőellátási szakterületen. Munkafilozófiáját egy szóban maga úgy foglalta össze: minőség. Szakmai minőségében a precizitás, megbízhatóság, pontosság, tervezés, ellenőrzés; emberi minőségében az előzőeken túl kedvesség, vidámság, humor jellemezte.

Szövetségünk is részt vett a Természet-Alapú Megoldások Magyarországi Hálózatának (TeAM HUb) nyitórendezvényén

Szövetségünk is részt vett a Természet-Alapú Megoldások Magyarországi Hálózatának (TeAM HUb) nyitórendezvényén és a KEHOP Plusz kedvezményezetti és műhelytalálkozó című eseményen.

A Tanács megnyitotta az utat a hatékony távfűtés előtt az EPBD keretében

A Tanács megnyitotta az utat a hatékony távfűtés előtt az EPBD keretében, a Bizottság a részletekben is megállapodott.

Én, az energiatudatos 2022 pályázat nyertesei

A Távhőszolgáltatás Napja alkalmából Én, az energiatudatos címmel pályázatot hirdettünk, amelyre összesen 319 db rajz érkezett. Gratulálunk a Cserepka Iskolának, mert intézményükből érkezett pályázatunkra a legtöbb rajz, szám szerint 199 db. A legtöbb likeot pedig Ambrózy Luca Danuta rajza kapta.