A verseny a távhőszektorban egyedülálló kezdeményezésként, az ügyfélszolgálatokon dolgozók munkájának elismerésére jött létre. Apropóját az a gondolat adta, hogy mivel a távhőszolgáltatók két ponton kapcsolódnak közvetlenül az ügyfelekhez, - az ügyfélszolgálatokon dolgozó, ügyfélszolgálati munkatársakon, valamint a távfűtésszerelőkön keresztül -, ezért ezen két munkakörben dolgozók valójában az általuk képviselt távhőszolgáltató cégek arcai, így szakmai képzésük, fejlesztésük kulcsfontosságú. Leginkább az ő munkájukon, teljesítményükön, felkészültségükön keresztül ítélik meg az ügyfelek a szolgáltatást és annak minőségét.

A szakmai programcélja az ügyfélszolgálati szakma értékeinek és az alkalmazott jó gyakorlatainak bemutatása, az ismeretek bővítése és ezeknek köszönhetően az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálásával a távhőszolgáltatók megítélésének javítása ügyfeleik körében. 

Az izgalmas verseny két napon át zajlott, egy elméleti, valamint több gyakorlati feladat megoldásából állt. A megmérettetésben 9 távhőszolgáltató több mint 30 ügyfélszolgálati munkatársa szállt versenybe a legjobbnak járó „Mesterfutam - Ügyfélszolgálatok Rangadója” vándordíjért, amelyet 1 éven át birtokolhat a nyertes csapat, majd jövőre újra összemérhetik tudásukat a csapatok a vándorkupa elnyeréséért.

Az első napon a gyakorlati feladat volt főszerepben. A csapatok egy-egy tagja szimulált ügyfélszituációban mutatta meg tudását. A gyakorlatról videófelvétel készült, amelyet másnap kora délután tekinthettek meg és értékelhettek az érdeklődők. Az értékelés végén ítélték oda a Közönségdíjat. 

Második nap a gyakorlati feladatok megoldását követően még aznap este, a gálavacsorát megelőzően került sor a versenyen résztvevő és helyezést elért csapatok ünnepélyes díjátadójára és megünneplésére.

A verseny eredményei:

A legmagasabb pontátlagot a FŐTÁV Zrt. csapata érte el.

A feladatonkénti szakmai díjak odaítélése az alábbiak szerint alakult:

  • Legjobb teszt nyertes csapata: FŐTÁV Zrt.
  • Legjobb levél nyertes csapata: MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.
  • Legjobb ügyfélszolgálat nyertes csapata: Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 

Az összesített pontszámok alapján az első három helyezettnek járó díjakat a következő szolgáltatók csapatai kapták.

  • 3. helyezés: Debreceni Hőszolgáltató Zrt. (174 pont)
  • 2. helyezés: Főtáv Zrt. (178 pont)
  • 1. helyezés: MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. (179 pont)

Az összesített eredményekből látható, hogy az első három helyen végzett csapat mindegyike más feladatban teljesített jól és volt erős, így nagyon szoros verseny alakult ki közöttük.

A díjátadót követő gálavacsora után, a verseny drukk levezetésére, kötetlen program keretében egy dobszínház lépett fel produkciójával. 

Az izgalmas verseny mellett a két napos verseny lehetőséget termetett arra is, hogy a távhő szektorban dolgozó ügyfélszolgálati munkatársak egymással találkozzanak és tapasztaltot cseréljenek.

A jó hangulat, kapcsolatépítés, szakmai tapasztalatcsere, fejlődési lehetőségek, közös tanulás, hazavihető élmények és ismeretek szerepelnek a kétnapos verseny összegzésében, amelyek a mindennapok munkáját, az ügyfelek jobb kiszolgálását segíthetik, ezzel az adott szolgáltató, valamint az egész szektor megítélésén javíthatnak.