Ipari hőszivattyúk nemzetközi konferenciája Prágában

 

Prágában kerül megrendezésre november 29-én és 30-án Kelet-Európa legnagyobb (ha nem egyetlen), nagyméretű hőszivattyús technológiákkal foglalkozó nemzetközi rendezvénye. A program nagyméretű hőszivattyúkkal kapcsolatos témák széles körét öleli fel, mint a távfűtés, ágazatok összekapcsolása, vagy ipari alkalmazások 200°C-ig. A nagyméretű hőszivattyúk a jövőben nagyon fontos szerepet fognak játszani a távhő mixben, ezért érdemes jobban megismerni a technológiát.

Az esemény része egy magas-szintű networking bankett, melynek a Károly-híd melletti Mlynec étterem ad helyet, valamint egy helyszíni látogatás a Moldva folyó hőjét hasznosító Nemzeti Színházban. Továbbá az IEA HPT ExCo ülésével együtt kerül megrendezésre, mely energetikai szakembereket és hőszivattyú-szakértőket hoz össze egész Európából. A részvétel elsősorban az ipari és távfűtési ágazatban tevékenykedő szakembereknek, üzemeltetőknek, tervezőknek, tanácsadóknak, önkormányzati és egyetemi képviselőknek ajánlott.

Előadást tart többek között Dr. Jan Rosenow, a világ 25 legnagyobb energetikai influencerének egyike; Cordin Arpagaus, az IES Svájc Vezető kutatómérnöke; Stephan Renz, a Nemzetközi Energiaügynökség elnöke; valamint Thomas Nowak, az Európai Hőszivattyú Szövetség főtitkára.

A teljes program és a regisztrációs felület megtalálható a szervezők honlapján: https://exergie.cz/en/