Idén a Szőnyi Garden Hotelben rendeztük meg az energiabeszerzésben érintett munkatársak, illetve vezetők részére az energiabeszerzés a gyakorlatban című képzésünket. 

Délelőtti előadónk Bali Gábor, az Energiq Kft. ügyvezetője volt. Első előadásában a távhőszektor működési költségeinek döntő hányadát kitevő földgázbeszerzési aktualitásokat ismertette. Bemutatta az aktuális piaci trendeket, az elmúlt időszakok földgázbeszerzési tapasztalatait és a kapacitásgazdálkodás lehetőségeit.

A földgáz mellett a villamosenergia-beszerzési módszerek és lehetőségek is jelentős fejlődésen mentek keresztül, így második előadásában Bali Gábor a villamosenergia-beszerzéssel kapcsolatos aktuális trendeket, beszerzési stratégiákat, modelleket mutatta be, illetve ismertette a Nemzeti Energiastratégia távhőszektort is érintő vonatkozásait. 

 

Idén CO2-kvótapiaci előadással is kiegészítettük a szakmai programot. Dr. Rácz Zoltán a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. vállalati értékesítési menedzsere előadásában kitért az uniós kibocsátási egységek jelenlegi árfolyamát befolyásoló tényezőkre, bemutatta az árfolyamprognózisokat az idei évre vonatkozóan, továbbá ismertette a szabályozási változások az EU ETS ciklusváltása mentén, illetve a beszerzéssel kapcsolatos kockázatokat. 

Bízunk benne, hogy minden résztvevő hasznos tudással gazdagodott a szakmai képzésünk során, várjuk tagjainkat a további képzéseinknek is.