Örömmel tájékoztatom, hogy a MaTáSzSz szervezésében évente megvalósuló nemzetközi szakmai tanulmányút 2018. évi helyszíne Svédország. Kérjük, hogy előzetes részvételi szándékát a lenti form kitöltésével jelezze legkésőbb 2018.09.10-ig.

 

Külföldi tanulmányútjaink célja, hogy az utazás során szerzett új tapasztalatokat, ismereteket a tagvállalati vezetők a hazai távhőszektorban kamatoztathassák, valamint, hogy a jövőre nézve hasznos külföldi kapcsolati tőkét építhessenek ki. A soron következő tanulmányutunkon a résztvevők Svédország fejlett, megújuló erőforrásokra támaszkodó energiaszolgáltatási rendszereit, valamint negyedik generációs távfűtési technológiáit ismerhetik meg közelebbről.

Figyelemmel a jelen- és jövőbeli magyar fejlesztési irányokra, a programot úgy állítjuk össze, hogy bemutatásra kerüljön egy 21. századi fejlett távhőrendszer, így az utazás során a résztvevők nemcsak szakmai tapasztalatot szerezhetnek, hanem lehetőséget kapnak a nemzetközi példák alapos tanulmányozására is, amit esetleg később átütethetnek a hazai gyakorlatba. A programpontok között várhatóan szerepel egy hőszivattyús fűtőmű meglátogatása, amely hűtéssel is foglalkozik, korszerű hulladékégető és bioüzemanyagon alapuló erőművek megtekintése és szakmai tapasztalatcsere távhőszolgáltatókkal és szakmai szervezetekkel.

A legfrissebb (09.07-én frissült) programtervezet megtalálható a "Részletes programleírás" gombra kattintva.

 

Előadások: 

Svebio

 Norrenergi

Jonas Holmberg - Borås Energi och Miljö AB:

1.  elaődás

2.  előadás

 

Dr. Sven Werner (Professor emeritus, Energy Technology Halmstad University) előadása

 

A program következő várható időpontja: 2018. október 15. - 18.
Jelentkezés menetéről az info@tavho.org címen kaphat információt.