Minden év április 15.-e a Távhőszolgáltatás Napja. Az ezen a napon megrendezett közösségi események célja, hogy megismertessék az emberekkel a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit, így népszerűsítve a szolgáltatást.

A Távhőszolgáltatás Napján az érdeklődők beleshetnek a szolgáltatók kulisszái mögé, és játékos családi programokon vehetnek részt (pl. futóverseny, alkotópályázat, kalandtúra, akadályverseny stb.).
Szövetségünk minden évben választ egy házigazda várost, ahol a programok szervezésében tevékenyen részt vesz. A rendezvény elmaradhatatlan eleme egy vidám flashmob, amely rengeteg fiatalt vonz.

A 2018-as programokról bővebb információ itt található: 

Érdekes és izgalmas családi programok, fotó-és rajzpályázatok, versenyek, nyeremények – és betekintés a „kulisszák” mögé, többek között ezeket kínálja az országos rendezvénysorozat, amelyet Szövetségünk hívott életre 5 évvel ezelőtt.

További információk a facebook eseménynél

 #távhőszolgáltatásnapja

A rendezvénysorozat központi helyszíne idén Tatabánya lesz, ahol a számtalan programot egy látványos esemény fogja zárni.
 

#távhőszolgáltatásnapja2018 – Világklasszis kézilabdások az ügyfélszolgálaton! 
Már csak miattuk is érdemes április 13-án benézni a T-Szol Zrt. tatabányai ügyfélszolgálatára, hiszen délelőtt akár valamelyik kézilabdás csapattagnál is válthatunk E-számlára. (Ez utóbbiért most pendrive jár cserébe, ráadásul az E-számlára váltással már sokat tettünk a környezetünkért). 


2018-ban Tatabánya a Távhőszolgáltatás Napja rendezvénysorozat központi helyszíne, ahol számos látványos programmal készül a szervező T-Szol Zrt. csapata, ezek egyike a rendhagyó ügyfélszolgálati délelőtt is.

Az esemény fő helyszíne a Vértes Agorája lesz, ahol több száz óvodás és általános iskolás gyermek ismerheti meg a távhő működését és történetét, így részt vehetnek egy izgalmas idegenvezetéssel egybekötött hőközpont látogatáson, valamint – korhatárhoz kötötten – betekintést nyerhetnek a tatabányai erőmű működésébe,megtekinthetik a kifejezetten erre az alkalomra életre hívott látványos és interaktív távhő és használati melegvíz installációt, amely bemutatja, hogy hogyan jut el a hőerőműtől a fürdőszobánkig a melegvíz,öko játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a rendezvény ideje alatt megtekinthetik a Tatabánya Múzeum állandó kiállítását.

A gyerekek részére a szervező T-Szol Zrt. előzetesen „Távfűtés a Föld védelméért” címmel alkotópályázatot hirdetett, melynek ünnepélyes díjátadójára a rendezvény ideje alatt kerül sor.

A rendezvényt a Vértes Agorája előtt látványos esemény zárja, mindenképp érdemes tehát aznap 12 óra körül arra sétálni!


Kecskemét
 

MaTáSzSz
 
MaTáSzSz
Szombathely

2018. április 13-án délelőtt Szombathelyen is Távhőszolgáltatás Napja!
A szervező Szomtáv Kft. a Fő téren várja a kicsiket és nagyokat egy látványos flashmobbal! 
A flashmob 10 órakor kezdődik, de érdemes már előtte is kilátogatni, hiszen a Távhős sátornál meglepetéssel várják az érdeklődőket, akik megismerhetik a fenntarthatóság, környezettudatosság gondolatait és az együttműködés fontosságát ezekben a kérdésekben.

A helyszínen több mint 200 óvodás és kisiskolás  csatlakozik a programhoz és vesz részt a flashmobban, így az esemény városi szinten is jelentősnek mondható.

A Szomtáv Kft. büszke arra, hogy a 2016-ban indított Zöldülj velünkszemléletformáló programját ilyen nagy érdeklődés övezi és hogy ilyen közösségi összefogást eredményez!
 

Veszprém
 2018-ban a „VKSZ” Zrt. 2018. április 21-22-én ismét megrendezi a „Fenntarthatóság mindenKOR” című rendezvényét, amely keretében a távhőszolgáltatás is bemutatkozik.

Kaposvár

Kaposváron a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából idén fotópályázatra buzdítanak gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A pályázatra bármelyik kaposvári vagy Kaposvár környéki lakos jelentkezhet, korosztályi megkötés nélkül. Az első három, valamint a közönségdíjas helyezett pénzjutalomban részesül, a pályázat részleteiért katt ide: https://goo.gl/Jtqxcd

A beérkezett műveket az Eötvös Lóránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban állítják ki április 13-án, a Távhőszolgáltatás Napján.


Miskolc 
 

MaTáSzSz

Mohács
Mohács idén is csatlakozik a Távhőszolgáltatás Napjának rendezvényeihez, azonban rendhagyó módon április 12-én! A Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft. ugyanis ezen a napon ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.
 

Nyíregyháza 

Nyíregyházán 2018. április 13-án negyedik alkalommal rendezik meg a Távhőszolgáltatás Napját. A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy a távfűtéses lakásban élők és Nyíregyháza többi lakosa is megismerje a távhőszolgáltatás előnyös, környezetbarát tulajdonságait. A rendezvény minden évben távfűtéssel kapcsolatos ismeretbővítő eseményként szerepel Nyíregyháza életében.
 
Ennek szellemében a társaság az alábbi programokat tervezi:
 
  • Nyíregyháza  egyik általános iskolájában szemléletformáló, rendhagyó Környezet-ismereti órát tartanak a Nyírtávhő Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft. és a Veolia Energia Magyarország Zrt. munkatársai  a távfűtési rendszer környezettudatos működéséről.
 
  • A Távhőszolgáltatás Napjának keretein belül munkatársak dolgozói fórumon vesznek részt, ahol tájékoztatást kapnak az aktuális távhő-projektekről, valamint a környezetbarát, „zöld” távhőről.
 
  • A Kelet-Magyarország című megyei napilapban tájékoztató anyagot jelentetünk meg a távhőszolgáltatás népszerűsítéséről, előnyeinek bemutatásával.

Győr
Április 13-án távhő biciklitúra a Győr-Szol Zrt. szervezésében, ahová szeretettel várnak mindenkit, aki azon túl, hogy szeret biciklire pattanni, szeretne betekinteni a távhőszolgáltatás kulisszái mögé is! 

Pécs

„Ami a csövön kifér” – élményprogram a PÉTÁV-nál a Távhőszolgáltatás Napján! 

 

A program következő várható időpontja: 2019. április 12.
Jelentkezés menetéről az info@tavho.org címen kaphat információt.